Микола Хвильовий: Твори в п’ятьох томах

Микола Хвильовий: Твори в п'ятьох томахНазва : Микола Хвильовий: Твори в п\’ятьох томах
Автор : Хвильовий М.
Видавництво : Нью-Йорк: Українське видавництво «Смолоскип»
Рік видання : 1978
Сторінок : 2847
Формат : DJVU
Розмір файлу : 27 MB
Мова : Українська

Уся різножанрова творчість Миколи Хвильового ніколи не була повністю видана. Тому не тільки звичайні читачі, а й фахові історики літератури й критики здебільшого досі не мали змоги прочитати все, що написав М. Хвильовий. Наше видання є перше більш-менш повне видання творчої спадщини Миколи Хвильового.
У том 1, крім загальної вступної статті редактора, ввійшли всі новелі першого тому видання 1927 року, а також всі твори, написані в першу
добу творчості Миколи Хвильового (1921-1923).
У том 2 увійшли твори, писані між 1923 і 1927 роками, тобто, твори, що накреслювали вже виразний стильовий злам у творчих шуканнях Хвильового й перехід його до ширшої форми — повісти й роману. Том відкриває вступна стаття Мирослава Шкандрія «Про стиль прози Миколи Хвильового».
Том 3 має два розділи. Розділ перший виповнюють твори, написані 1927-1929 рр. і мають психологічно трагедійний («Мати», «Злочин», «Мисливські оповідання») та сатиричний («Іван Іоінович», «Ревізор») характер. Розділ другий відкривається поетичною спадщиною Миколи Хвильового. Далі йдуть різні оповідання, нариси й замітки Хвильового останніх років життя (1930-1933).
Том 4 крім вступної статті Юрія Шевельова, містить всі памфлети, літературно-критичні та публіцистичні писання, нотатки й деякі фрагменти з загублених чи конфіскованих цензурою статей М. Хвильового.
Том 5 виповнюють різні статті, документи і матеріали, що стосуються життя і творчості Миколи Хвильового. показник імен та бібліографія творів Хвильового і про Хвильового.

turbobit.net
Скачать Микола Хвильовий: Твори в п’ятьох томах с turbobit.net

Оцените статью
Adblock
detector