Географія для допитливих, №4 (28)

Географія для допитливих, №4 (28)Назва:Географія для допитливих, №4 (28)
Вид-во: ТОВ Видавнича група «ОСНОВА»
Рік: 2013
Стор.: 32
Формат: pdf
Розмір: 17.98 MB

Журнал «Географія для допитливих» створений професіоналами від наповнення до оформлення!
Матеріал журналу містить найсучасніші наукові дані, адаптовані до розуміння дітьми середнього шкільного віку. Сприятиме посиленню інтересу до природничих наук, поширенню світогляду, активізації допитливості, аналітичного мислення.
Ми пробудимо у вашій дитині потяг до пізнання, навчання, корисного дозвілля та відпочинку.

На Землі так багато цікавого! Відкриймо його дітям!
Зміст №4(28):
Географічний квітень
Пальми з … піску: Об\’єднані Арабські Емірати — це держава на північному сході Аравійського півострова, притиснута до берегів Перської затоки. У її складі виділяють сім еміратів (князівств), кожен з яких — монархія. Це невелика країна з дуже жарким сухим кліматом і переважанням пустельних ландшафтів, має унікальні природні багатства — у її надрах зберігається десята частина світових ресурсів «чорного золота» і значні запаси природного газу. Саме завдяки ним останніми роками країна змінилась до невпізнанності.
Най-най України
Знайди 10 відмінностей
Історія з географією
: Визнач назви деяких фортець та замків України. Їхні назви утворені від назв міст, у яких вони розташовані. Щоб визначити міста, скористайся наведеними даними про них та про адміністративні області, до складу яких вони входять.
Рукотворні «моря»: У 1961–1965 рр. у міста Акосомбо (Гана) у вузькій ущелині річки Вольта, що несе свої води в Ґвінейську затоку, булла побудована ГЕС Акосомбо. Вище греблі поступово утворилося величезне водосховище, що зайняло 3,6 % площі Гани. Якщо порівняти, то площа водосховища трохи більша за площу Чернівецької області України. Довжина водосховища з півночі на південь — близько 400 км, максимальна глибина — 80 м. За обсягом накопичуваної води в 148 км.. Вольта посідає четверте місце серед водосховищ світу.
Кросворд «Моря, які омивають Україну»
За досвідом у минуле
: Населення Землі постійно збільшується, а разом з ним зростає і проблема житла. Більшість сучасних помешкань, на жаль, не дуже комфортні для організму, при цьому економічно затратні. Кондиціювання, обігрівання, зволоження, фільтрування… Усе нові й нові технології винаходять для покращення нашого самопочуття у таких «коробках», та ефект не завжди корисний і занадто залежний від електроенергії. Багато сучасних архітекторів вирішили йти не шляхом гонки технічного «фарширування» будівель, а уважніше придивитися до національних будівель мешканців різних природних зон.
Санься — збирач рекордів: Останніми роками китайське словосполучення «Санься», що означає «Три ущелини», здобуло надзвичайну популярність не тільки в Піднебесній, але й по всьому світові. Тут, у середній течії багатоводнішої азійської річки Янцзи, створено грандіозне спорудження, що порівнюють з Великою Китайською стіною.
І створила людина твердь земну…: Сьогодні людина наблизилася занадто близько до рівня творінь Господніх. Причинами тому стали не лише інтелектуальний і технологічний розвиток світу, але й суто побутова необхідність. Людей на Землі стає все більше, кількість туристів теж щороку зростає і, як це не сумно, ділянок земної кулі, придатних для відпочинку, іноді не вистачає. Звичайно, така проблема існує далеко не скрізь, але ряд держав з подібними ситуаціями стикається.
Географія для допитливих, №4 (28) Географія для допитливих, №4 (28) Географія для допитливих, №4 (28)

СКАЧАТЬ:

http://turbobit.net
http://dfiles.ru

Оцените статью
Adblock
detector