Богдан Хмельницький. (Костомаров М. I.)

Богдан Хмельницький. (Костомаров М. I.)Назва: Богдан Хмельницький
Автор: Костомаров М. I.
Серія: Гетьмани України
Вид-во: К.: Веселка
Рік: 1992
Формат: pdf
Стор.: 94
Мова: українська
Розмір: 46,14 Мб

Історичний нарис: Для серед, та ст. шк. віку / [Упоряд. і передм. В. О. Замлинського]; Худож. Л. А. Кацнельсон.
\»Ти береш до рук першу книжку із нової веселчанської серії «Гетьмани України». До вікопомних, але, вочевидь, невідомих чи маловідомих тобі подій ти прилучаєшся в час, коли Україна виборола, незалежність, а народ прагне знати свою історію і взяти Ті суворі і правдиві уроки для свого національного відродження, для державного поступу. З розповідей видатних істориків, замовчуваних у часи сталінізму і застою, з документально-художніх нарисів сучасних авторів, їхніх коментарів, з унікальних документів минулого ти зможеш довідатись про волелюбну козаччину, про славетну Запорозьку Січ, яка знана у світі як вільна козацька республіка, колиска українського лицарства. Боротьба козаків за волю і щастя неньки-України, що сколихнула душі Шевченка, Гоголя, Костомарова, Грушевського, Яворницького, Крип\’якевича та інших славних синів народу, його героїв, має і тебе надихнути на добрі діла, в ім\’я України.
Дух визволення, який жив у серці українського народу впродовж віків, піднімав на боротьбу його кращі сили, виплекав цілу плеяду видатних державних діячів, військових керівників, мудрих звитяжців. Гетьмани Дмитро Вишневецький-Байда, Петро Конашевич-Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Петро Дорошенко, Іван Мазепа, Павло Полуботок та інші були не тільки відомими полководцями і дипломатами, а й найосвіченішими людьми свого часу. Основним змістом нової масової серії саме і є життєписи цих людей, у долях яких майорять прапори знаменних перемог і запеклась гірка кров поразок, у діяннях яких – наша славна і непроста історія, невмируща козацька слава.
Розпочинаємо серію книгою про Богдана Хмельницького, під проводом якого здійснювалася Визвольна війна українського народу 1648-1654 років і 400-річчя від дня народження якого відзначатиметься в 1995 році.\»
Богдан Хмельницький. (Костомаров М. I.) Богдан Хмельницький. (Костомаров М. I.) Богдан Хмельницький. (Костомаров М. I.)
D O W N L O A D:

Оцените статью
Adblock
detector