Вишивальниця лисиця

Вишивальниця лисицяНазва: Вишивальниця-лисиця
Автор: Турківський М.
Рік: 2003; 2015
Стор.: 16
Формат: pdf
Розмір: 32.4 Мб
Мова: Українська

В архіві 2 видання «Вишивальниці-лисиці»:
1) \»Розфарбуй!\» — додаток до журналу \»Яблунька\». — К., КП \»Дім, сад, город\», 2003. (Скан/обробка: Ledy_Veronika / Tetyanka_)
2) Вірші з малюнками — Прилуки, 2015. — ISBN: 978-966-1665-79-7 (Скан/обробка: Tetyanka_)

Хочу, дітки, про лисицю
розказати казку вам.
ця лисиця-трудівниця,
ще й красуня, я додам…
Лисиця та – справжня господиня: у її садку ростуть суниці, запашні квіти. Сама ж вона випікає хліб, паляниці, частує медком зі своєї пасіки. До її господи «Приліта сорока мила// І синичка з горобцем,// Щоб вона їх пригостила// Щойно спеченим хлібцем».
Крім того, у її світлиці є сила-силенна різнобарвних рушників, які вона, як гарна майстриня, сама їх вишила:
Ой уміє вишивати,
Та ще й хрестиком отим,
І приспівувать – співати
Голосочком золотим…
У її дітичок-лисиняток, і в самої дивовижний одяг – вишиті сорочка і спідниці. А от скатертина, що на столі, «мовби райдуга лежить.// Вишита на ній калина// аж палає, аж горить…».
Лисиця-мати не тільки сама вишиває, але й до того ремесла схиляє і своїх лисенят. Така подача матеріалу, звичайно, дуже корисна і повчальна для починаючих вишивальниць (читаючи книжку, можна навчитися вишивати хрестиком. Це – вагома порада тим, хто залюблений у вишивку).
Про художнє оформлення збірок – окрема розмова. Автор – прекрасний художник. Його малюнки високого мистецького рівня, досить яскраві, колоритні, розраховані для малого читача. Читаєш та попадаєш у таємничий світ краси і любові. Цікаво, що в кожному малюнку, зробленим автором, прихована назва книги, а також ім’я та прізвище письменника
Дитячі книги Миколи Турківського несуть у собі значний пізнавально-виховний заряд, надовго запам’ятовуються, його персонажі дуже милі, працьовиті і, головне, завше послушні. У них – і в поезії, і в художньому оформленні, як мовиться, митець виспівав себе до останку.
Вишивальниця лисиця Вишивальниця лисиця Вишивальниця лисиця
Вишивальниця лисиця Вишивальниця лисиця Вишивальниця лисиця
d o w n l o a d :

Оцените статью
Adblock
detector