Квітучий міст

Квітучий містНазва: Квітучий міст
Автор: Ольга Гаєцька
Вид-во: Л.: «Каменяр»
Художник: Л. Іванова
ISBN: 966-7255-04-2
Рік: 1998
Стор.: 54
Формат: pdf
Розмір: 40,76 Мб
Мова: Українська
Скан/обробка: Ledy_Veronika / Tetyanka_

Ольга Ярославівна Гаєцька народилася 20 серпня 1924 р. в Стрию (Галичина). Закінчила українську гімназію в Перемишлі, 1945-1949 рр. студіювала фармакологію в Граці (Австрія), медичну технологію в Філадельфії. У 1964 р. прибула до США, працювала медичним лаборантом у Нью-Йорку, була активною у громадському житті, співала в хорі «Думка». Член 83-го Відділу Союзу Українок Америки. Померла 22 липня 2015 р. , похована на цвинтарі св. Андрія в Баунд-Бруку, Нью-Джерсі, США.
Творчість: Редагувала дитячу сторінку в журналі «Наше життя». Автор книжок для дітей «Допоможіть ангеликові» (К., 1995), «Квітучий міст» (Львів, 1998), присвячена родичам Олі. 1996 — Лауреат премії ім. Олени Пчілки за книжку оповідань, казок і віршів «Допоможіть ангелику»
Вірші та оповідання для дітей молодшого шкільного віку віддзеркалюють українські свята, традиції, історичні події.
Своїм талантом Оля збагатила дитячу літературу, за що була признана Міністерством культури в Україні. Створила мініатюрний ляльковий театр для дітей, для якого сама створювала п’єси та багато ляльок. Метою її віршів, оповідань, вистав було виплекати у дітей пошану і любов до рідної мови, традицій і звичаїв далекого рідного краю. Оля придержувалась і виконала заповідь своїх батьків.
P.S. На жаль, не вистачає стор. 8, 10, 16-17 — на них вірші, знайдені в і-неті, окрім \»Молитви\».
Квітучий міст Квітучий міст Квітучий міст
d o w n l o a d :

[b][/b]

Оцените статью
Adblock
detector