Чат для дівчат

Чат для дівчатНазвание: Чат для дівчат
Авторы: Хромова А., Малетич Н.. Лущевська О. та ін.
Изд-во: ВСЛ (Видавництво Старого Лева)
Год: 2016
ISBN: 978-617-679-286-4
Стр.: 176
Формат: pdf
Размер: 94,94 Мб
Язык: Українська

Дванадцять оповідань від сучасних українських письменниць-початківців, в яких торкаються важливих тем підліткового життя. Ця добротна збірка здатна стати настільною серед багатьох дівчат. Тому що теми, які із гумором описують молоді письменниці стосуються саме кола інтересів сучасних підлітків: мрії та страхи, дружба та кохання, втрати і зрада, прагнення, шкільні справи і стосунки з батьками, розваги і хобі… Тонко описані, багатогранні, сповнені гумору та справжніх емоцій історії зацікавлять і юних, і дорослих читачів.

Аня Хромова «Дорога до Смарагдового міста»: про стосунки мами і доньки-підлітка, в яких все непросто, але є проблиски надії.
Надія Біла «Я ніколи не носитиму білих суконь»: трохи заплутана історія, але про важлиі речі. Наприклад, про те, що шкільні зірки теж плачуть. Або про те, що мужики — козли, і цей факт відкривається перед тобою ще старшій школі. Або про те, як незручно себе почуваєш, коли мама поводиться трохи як підліток чи робить з тебе женщіну-вамп, коли це тобі сто лєт ненада.
Галина Ткачук «Perfect Short»: дуже живий образ головної героїні, і оце відчуття переживань, невпевненості у собі, страху, яке навіть за наявності усіх умов гальмує тебе і не дає зробити те, чого ти насправді хочеш, отой твій перфект шот.
Валентина Вздульська «Сніги Амалієнборгу»: трохи притчева і трішки неправдоподібна (але життя не завжди подібне на правду…) історія про те, як внучка допомогла здійснити уже безнадійну дідусеву мрію. Щоб зробити цю історію ближчою до підлітків, авторка вводить лінію про трохи незграбне залицяння хлопця до головної героїні, яке відбувається, звісно, в чаті:)
Таня Стус «Я — Ґруффало»: вічна підлітокова проблема — прищі, конфуз (досить приємний, треба сказати) у громадському транспорті і свиня, яку тобі може підступно підкласти твій ґаджет. Вийшла досить живенька така замальовочка.
Оксана Лущевська «Історія Віти Т.»: нарешті «непроста» для дитячої літератури тема — люди з інвалідністю. Теж радше замальовка, і хоч для підлітків, але таке відчуття, що написана уже з висоти життєвого досвіду: як ми в юності не надто цікавимося тим, що відбувається вдома у наших однокласників (надто тихонь і аутсайдерів) і як потім прикро через це буває.
Маша Сердюк «Мій Супермен»: тут тема людей з фізичними обмеженнями і толерантності просунулася ще далі. Головна героїня — дівчинка, яка через травму втратила слух і носить слуховий апарат. Через наявність цього девайсу, в якого іноді любить розрядитися батарейка, вона потрапляє в незручні ситуації, але особливо від його присутності у житті не комплексує, а голоне — оточуючі це сприймають цілком ок. В жизні все буває зовсім інакше, але дитяча література має не стільки відображати реальність, скільки вчити, як би мало бути, і в цьому оповіданні меседж закладений дуже непоганий. Так, і воно ще й про кохання. Коротше, підліткам має сподобатися.
Альона Ярова «Чорно-біле»: дівчинка мріяла про кольорову Каліфорнію, а потрапила у чорно-білу Швецію. «Теж мені проблема!». — подумаєте ви. Але дівчинка від цього депресує. Але потім з’являється хлопчик, і світ набуває барв…
Наталка Малетич «Завжди твій…»: нагадало «Помаранчеву дівчинку» Юстейна Ґордера. Любовна історія минулого, знайдена у старих листах, і перше кохання, яке народжується тут-і-зараз.
Валентина Захарбуда «Лепрекони»: нарешті сміливі теми. Авторка говорить про збоченців-педофілів, які пристають до маленьких дічаток в громадському транспорті чи на вулиці, і показує, як красиво і жорстко дати їм відсіч. Браво! Головна героїня — дівчинка з перцем, гостра на язик бунтарка, і при цьому улюблениця вчителів.
Наталія Ясіновська «Чи приїде Клої?«: добре зроблене оповідання про дівчачу дружбу, але надто американізоване.
Саша Кочубей «Мушля для молі»: перше кохання і як його пережити, коли коханий далеко. Усе це під шум прибою:)
Автори: Хромова Анна, Біла Надія, Вздульська Валентина, Стус (Щербаченко) Тетяна, Лущевська Оксана, Сердюк Маша, Ярова Альона, Захабура Валентина, Ясіновська Наталія, Кочубей Саша, Ткачук Галина, Малетич Наталка
Дизайн обкладинки та ілл.: Тисовська Оксана
Чат для дівчат Чат для дівчат Чат для дівчат
d o w n l o a d :

Оцените статью
Adblock
detector