Жак Превер — Як намалювати пташку

Жак Превер - Як намалювати пташку

Назва: Як намалювати пташку
Автор: Жак Превер
Вид-во: К.: \»Веселка\»
Художник: Н. Мироненко
Рік: 1987
Стор.: 32
Формат: pdf
Розмір: 24,31 Мб
Мова: Українська
Скан/обробка: Ledy_Veronika / Tetyanka_

Вірші для молодшого шкільного віку. Переклад з французької Олега Жупанського.

Жак Превер — Prévert, Jacques (1900-1977) — знаменитий французький письменник, сценарист, поет, творчий шлях якого почався в 30-х роках минулого століття. Усі зірки французької естради 30-70 років ХХ століття мали у своєму репертуарі пісні на слова Превер. Коронним виконанням у програмі Едіт Піаф були преверівські \»Мертві листи\». Вершиною творчості Превер вважається фільм за його сценарієм \»Діти Порайка\», який був визнаний журі кращим кінематографічним твором століття і рішенням ЮНЕСКО оголошений світовим надбанням культури.
Жак Превер був романтик, відчайдушний волоцюга без свого кутка, мрійник і великий трудяга. Політикою він не займався. Але в ньому самому, в його творчості, в поведінці — у всьому виявлялося незбиране, безкомпромісне ставлення до навколишнього життя.
Вірші Превер хоча і не римовані, але побудовані так, що цього не відчувається. Не було в його віршах і знаків пунктуації. На питання: \»Чому?\», Він відповідав: \»Я вивалюю купу слів про те, про що хочу сказати, не збираючись нікому нав\’язувати, як їх слід читати, вимовляти. Нехай кожен робить це, як він хоче — за своїм настроєм, зі своєю інтонацією\».
Жак Превер. Як намалювати птаха.


Жак Превер - Як намалювати пташку Жак Превер - Як намалювати пташку

d o w n l o a d :

Оцените статью
Adblock
detector