\»12 балів\»: Леся Українка і я (\»Українська література\»)

"12 балів":  Леся Українка і я  ("Українська література")Назва: Леся Українка і я
Автор: Марина Горянич
Серія: 12 балів (\»Українська література\»)
Видавництво: К.: ТОВ «Гамазин» (Зелений пес)
ISBN:978-966-1515-69-6
Рік: 2011
К-ть стор: 48
Формат: pdf
Розмір: 46.9 Мб
Мова: Українська

Оповідання. Для дітей середнього шкільного віку.
Як отримати 12 балів з літератури? Де знайти додаткову інформацію про ту чи іншу історичну особу?
Обожнюєш літературу і хочеш знати більше, ніж пропонує шкільна програма? Знайти додаткову інформацію про того чи іншого письменника легко з серією \»12 балів\».
Вчити вірші – що може бути нуднішим? Особливо для хлопців, а особливо – вірші Лесі Українки. Герої книжки «Леся Українка і я» думають так само: якого, власне, дідька сидіти і нудити рядки якоїсь хворої поетки, хіба здорових мало?
Але раптом у розмові дорослих вони чують, що теперішнім людям, щоб захистити себе від свавілля влади, треба брати приклад з Лесі Українки, бо вона, виявляється була завзятим борцем із владою і неодноразово перемагала царя разом із товаришами – письменниками, науковцями. Взяти хоч би перший український пам’ятник Російської імперії – Іванові Котляревському у Полтаві. А чи будинок Полтавського земства, який обурив самого царя.
За допомоги полтавської родички діти поринають у розслідування і раптом бачать перед собою зовсім іншу Лесю – не хвору дівчинку, що пише вірші, а сильну, мужню жінку, що боролася за права українців, жінку-воїна, з якої не гріх взяти приклад сучасним людям у відстоюванні своїх прав.
Цікаві спогади про зустрічі з Лесею Українкою, почуті від нащадків полтавчан, що були свідками першого мітингу в імперії, де промовці говорили забороненою українською мовою, історичні факти, хронологічна таблиця – усе це робить книжку не тільки цікавою, але й корисною. І — і гарантовані «12 балів» з літератури.
З книжки \»Леся Українка і я\» ти дізнаєшся про життя та творчість видатної поетеси, її мужність перед обличчям долі. Книга оповість у чому життєвий та творчий подвиг цієї тендітної дівчини.
Історія життя та творчості Лесі Українки, її перемоги над собою, недугою та царатом, що душив будь-яке живе українське слово.
Легка мова та вдало розроблена інтрига тримають увагу читача до останньої сторінки, а елементи енциклопедії та вміщена в кінці табличка дозволяють використовувати книжку як додатковий матеріал на уроках української літератури, для написання рефератів, підготовки до екзаменів тощо.
"12 балів":  Леся Українка і я  ("Українська література") "12 балів":  Леся Українка і я  ("Українська література")
d o w n l o a d:

Оцените статью
Adblock
detector