Пірати (атлас, розмальовки)

Пірати (атлас, розмальовки)Назва: Пірати
Вид-во: Х.: «Віват»
ISBN: 978-966-942-046-6
Рік: 2017
Стор.: 96
Формат: pdf
Розмір: 125,5 Мб
Мова: українська

Історія піратства налічує стільки ж років, скільки історія мореплавання. Викладені в атласі біографії піратів цілком достовірні, а описані епізоди з їхнього життя ґрунтуються на реальних подіях. Власне коли уявляєш піратів, то перш за все, — це Карибське море, яке є ареною морських баталій, в яких людина щоденно боролася за власне життя, лились ріки крові, а кораблі ганялись одне за одним. Але насправді дійсність була набагато багатограннішою: розглядається феномен піратства від його зародження в античні часи і аж до занепаду, до початку 18 століття, коли морський розбій потихеньку почав втрачати свої позиції. Та й кінцівка неоднозначна, адже там говориться, що не всі пірати були знищені і їхня справа буде жити доти, поки пірати не щезнуть самі.
Але ця книга не лише про піратів, вона про розвиток мореплавства загалом. Описана епоха великих географічних відкриттів, завоювання нових земель і прокладання нових морських маршрутів. Окрема глава присвячена будівництву кораблів, один розворот прикрашає ілюстрація процесу будівництва судна. Є чудові ілюстрації різних суден з детальним аналізом переваг та мінусів та із позначенням різних частин корабля. Звичайно не оминули увагу і піратську столицю Порт Роял, яка розташовувалась на острові Ямайка, подано історію від його заснування і до того моменту, коли на острові стався землетрус і багато фортифікаційних споруд опинилось під водою. Є глава присвячена навігації, де описані історії вдосконалення компаса, появи паралелей та меридіанів на картах, тогочасні способи вимірювання швидкості та місцезнаходження корабля. В найбільший розділ зібрані історії знаменитих корсарів: подані короткі нариси з біографії відомих в той чи інший час піратів, багато з них були шанованими людьми з військовими званнями і на службі у королів та королев перш, ніж стати на хитку стежку піратства.. Особливо книга приваблює яскравими інформативними ілюстраціями з життя мореплавців, з поміж інших варто виділити невеличкі малюнки кораблів та зброї з коротенькими описами та великі на розворот креслення з докладними описами-зносками, як от флагманське судно сера Френсіса Дрейка в розрізі. Атлас є перекладом з угорського оригіналу.
P.S. До архіву включена серія розмальовок на піратську тематику, а розвороти чотирьох книжок разом формують велику карту для настільної гри.
Пірати (атлас, розмальовки) Пірати (атлас, розмальовки) Пірати (атлас, розмальовки) Пірати (атлас, розмальовки) Пірати (атлас, розмальовки) Пірати (атлас, розмальовки)
d o w n l o a d :

Оцените статью
Adblock
detector